"HEMEN BAŞVUR" butonu kesin katılım taleplerinin iletilmesi içindir.
Butona bastığınızda talebiniz bana iletilecek ve atölye grup kaydınız oluşturulacaktır.
Lütfen başvurunuzu bana iletmeden önce aşağıda yer alan atölye detaylarını (katılım bedeli, akış, içerik,vb) inceleyiniz.
ONLINE EKŞİ MAYA ATÖLYESİ
ADIM ADIM UYGULAMALI ATÖLYE ÇALIŞMASI
Ekşi maya yolculuğunda yaşadığımız sorunlar çok benzer; bunu yolun başında ben de aynı zorluklarla mücadele etmek zorunda kaldığım için biliyorum.
Bu atölye ile amacım, katılımcılara ekşi mayalarının üretim sürecinde adım adım rehberlik sağlayarak ekşi maya ile yeni tanışan ya da bir şekilde ekşi maya deneyimi yarım kalmış herkese eksiksiz ve keyifli bir öğrenme deneyimi sunabilmek.
Katılımcılarımdan aldığım geri dönüşlerde bunu başarabildiğimi görmek beni yeni içerikler hazırlama ve paylaşma anlamında oldukça heyecanlandırıyor. Katılımcı görüşlerine Ekşi Maya Atölye İçerik duyurumun altındaki yorumlardan ulaşabilirsiniz.
Bu atölye içeriğini hazırlarken, süreci hepimiz için kolaylaştıracak kısa yolları bir araya getirmenin yanında, tecrübe ile edindiğim tüm bilgileri kullanarak hataları minimalize etmeye gayret ediyorum.
Süreç boyunca önce ekşi mayalarınızı kurmanıza ve daha sonra kendi bakım ve beslenme rutinlerinizi oluşturmanıza rehberlik ediyorum.
Hadi sen de bize katıl ve 15 günün sonunda istediğin ekşi mayalı hamur işlerinde kullanıma hazır kendi ekşi mayan olsun.
2025 YAKLAŞAN ONLINE ATÖLYE TARİHLERİ
21 Şubat 2025
EKŞİ MAYA ATÖLYESİ PROGRAM VE İÇERİK AKIŞI
Atölye başlangıç tarihinden 3-4 gün öncesinde atölye grubunu açıp katılımcıları gruba almış oluyorum; bu süreç bize genel çerçeve, içerik, uygulama yöntemleri, atölyede kullanılacak malzemeler konusunda bilgi almak için gereken zamanı sağlıyor.
1.Sıfırdan Maya Kurulum ve Beslemeler
Ekşi mayanın kurulum ve oluşum sürecindeki uygulamalı çalışmalar ve teorik bilgileri içerir.
2.Stabilizasyon Dönemi
Yaşam Döngüsü oluşan mayanın. bu döngüyü sağlıklı ilerletmesi için gereken uygulamalı çalışmalar ve teorik bilgileri içerir.
3.Oran Arttırımları
Ekmek çeşitleri ve hamur işlerinde kullanıma yönelik maya hazırlamanın (levan) ipuçları ve gereksinimlerini içeren uygulamalı çalışmalar ve teorik bilgileri içerir.
Bu adım aynı zamanda mayayı daha güçlü hale getirmeyi, değişen koşullara uyumlarını ölçümlememizi hedefler. Bu süreç aynı zamanda BAKIM-BESLEME rutinlerinin oluşturulması için bize gereken altyapıyı hazırlamış olur.
4.Muhafaza
Her katılımcı, kendi yaşam koşulları, ekmek yapma süreci, sıklığı ve günlük rutinine uygun muhafaza koşullarını deneyimler ve bu sürece dair teorik bilgileri edinir.
5.GRUP ÇALIMASI EK SÜRE
Bu süre katılımcılara, pratik yaparken ve kendi yöntemlerini geliştirirken desteğe ihtiyaç duydukları noktadasoru-cevap olanağı tanır ve öğrenme sürecinde ekstra bir konfor alanı yaratır.