EKŞİ MAYA ve EKŞİ MAYALI EKMEK ATÖLYESİ 
ADIM ADIM UYGULAMALI ONLİNE ATÖLYE ÇALIŞMASI


Bu atölyenin konsepti  “EKŞİ MAYA HAKKINDA HER ŞEY!”
Neden? Çünkü katılımcılara, mayadan başlayıp ekmek yapımına uzanan süreçte gereken tüm teorik ve pratik bilgileri bir arada bulabilme imkânı sunuyor.

Bu atölyemde Online Ekşi Maya ve Online Ekşi Mayalı Ekmek atölye içeriklerimi birleştiriyor ve 30 günlük dopdolu ve keyifli bir atölye deneyimi oluşturuyorum.

YAKLAŞAN ATÖLYE BAŞKANGIÇ TARİHİ
04 Nisan 2025

ATÖLYE KATILIM ÜCRETİ
Katılım bedeli 2750TL

ATÖLYE PROGRAMI ve AKIŞI
Atölye başlangıç tarihinden 3-4 gün öncesinde atölye grubunu açıp katılımcıları gruba almış oluyorum; bu süreç bize genel çerçeve, içerik, uygulama yöntemleri, atölyede kullanılacak malzemeler konusunda bilgi almak için gereken zamanı sağlıyor.

1.FAZ SIFIRDAN EKŞİ MAYA KURULUMU VE STABİLİZASYONU
Sıfırdan Maya Kurulum ve Besleme rutinlerinin oluşturulması
Ekşi mayanın kurulum ve oluşum sürecindeki uygulamalı çalışmalar ve teorik bilgileri içerir.
Stabilizasyon Dönemi
Yaşam Döngüsü oluşan mayanın. bu döngüyü sağlıklı ilerletmesi için gereken uygulamalı çalışmalar ve teorik bilgileri içerir.
Oran Arttırımları
Ekmek çeşitleri ve  hamur işlerinde kullanıma yönelik maya hazırlamanın (levan) ipuçları ve gereksinimlerini içeren uygulamalı çalışmalar ve teorik bilgileri içerir.
Bu adım aynı zamanda mayayı daha güçlü hale getirmeyi, değişen koşullara uyumlarını ölçümlememizi hedefler. Bu süreç aynı zamanda BAKIM-BESLEME rutinlerinin oluşturulması için bize gereken altyapıyı hazırlamış olur.
Muhafaza
Her katılımcı, kendi yaşam koşulları, ekmek yapma süreci, sıklığı ve günlük rutinine uygun muhafaza koşullarını deneyimler ve bu sürece dair teorik bilgileri edinir. 

2.FAZ EKŞİ MAYALI EKMEK YAPIMI
---GİRİŞ BİLGİLERİ---
Atölye akış, içerik ve uygulamalar hakkında genel bilgilendirme
Atölye genel çerçeve bilgilendirme
Ekşi Maya Ekmek Yapımı Temel Aşamaları – giriş bilgisi-
Takip edilecek Ekmek pişirme programı
DOKUMAN PAYLAŞLIMI
Ekşi  Maya Ekmek  SSS
Atölye Programı
Ekmek Pişirme Rutinim
---LEVAN HAZIRLIĞI---
Levan hazırlığı; buzdolabından çıkarma-bakım-besleme
DOKUMAN PAYLAŞLIMI
Ekşi Maya SSS
---TOPLU FERMANTASYON---
Fermentoliz/fermentolyse
Tuz ekleme ve yoğurma
Katlama setleri; katlama tekniklerinin detaylandırılması
Şekillendirme
Dinlendirme (Ekmek hamurunun bannetona yerleştirilmesi ve buzdolabı dinlenmesine hazırlık süreci)
DOKUMAN PAYLAŞLIMI
Katlama Hakkında Herşey
Un Föktörü
---PİŞİRME---
Fırın Hazırlığı
Hamur Çizme
Pişirme
DOKUMAN PAYLAŞLIMI
Ekşi Maya Ekmek Hakkında Her Şey

3.FAZ UYGULAMA DESTEK
Bu süre katılımcılara, pratik yaparken ve kendi yöntemlerini geliştirirken desteğe ihtiyaç duydukları noktada soru-cevap olanağı tanır ve öğrenme sürecinde ekstra bir konfor alanı yaratır.

**SIKÇA SORULAN SORULAR**
KATILMAK İSTİYORUM NE YAPMALIYIM?
Katılım isteğinizi Instagram üzerinden ad-soyad ve telefon bilgilerini içeren bir mesajla ya da bu sayfanın altında bulunan HEMEN KATIL bölümünde istenilen bilgileri doldurup KATIL butonuna basarak whats.app üzerinden anında iletebilirsiniz✌
İçerik ya da Uygulama ile İlgili Farklı bir sorunuz var mı? Bana yazın…

ÇALIŞMALARA NASIL KATILIYORUM?
Bu çalışma, canlı destek ve uygulama rehberliğini de içeren online bir atölye çalışmasıdır.
İçeriklerin paylaşımını ve tüm uygulamalı çalışmaları online atölye sistemim üzerinden yapıyor iletişim sürecini whats.app üzerinden yürütüyoruz.
Aynı konuya ilgi duyan kişileri bir araya getiren bu grup çalışması ile birbirine benzer süreçleri aynı anda deneyimleyip paylaşabiliyor olmak, öğrenmeyi çok daha yaratıcı ve keyifli bir boyuta taşıyor. 

TELEFONUMA BAŞKA BİR UYGULAMA YÜKLEMEM GEREKİR Mİ?
Hayır.

BU ATÖLYE KİMLER İÇİN UYGUN?
Kendi mutfağında kendi ekşi mayasını ve ekşi mayalı ekmeğini yapmak isteyen ama nereden/nasıl başlayacağını bilemeyen herkese

Ekşi maya yapımı, bakım ve beslemesinde sorunlar yaşamış ve bir şekilde sıfırdan kendi Ekşi Mayasını yapma yolculuğu yarım kalmış herkese

Kendi Mutfağında ekşi mayalı ekmeğini yapmak isteyen ama nereden/nasıl başlayacağını bilemeyen herkese

“Ekşi mayalı ekmek yapıyorum fakat tam istediğim gibi olmuyor; tekniğimi iyileştirmek/geliştirmek ve sürece dair detayları öğrenmek istiyorum” diyen herkese

Ekşi maya ekmek yapımı denemelerinde sorunlar yaşamış ve bir şekilde sıfırdan kendi ekmeğini yapma yolculuğu yarım kalmış herkese

Bu konulara ilgili ve öğrenmek isteyip gün içinde belirli bir atölye saatini /programını takip etmekte zorluk yaşana herkese

ÇALIŞMA NE KADAR SÜRÜYOR?
Whats-up  çalışma grubumuz bir ay süre ile açık oluyor. Çalışma üç ana etaptan oluşuyor;

İLK ON GÜN - EKŞİ MAYA KURULUMU; İlk 7 gün sıfırdan ekşi maya kurulumunu yaparken bir yandan da bu süreçte ihtiyaç duyduğumuz teorik bilgileri video, sesli anlatım ve yazılı doküman olarak paylaşıyorum. Oldukça dolu ve çok yoğun bir bilgilendirme süreci oluyor. 

+ 5 GÜN-EKŞİ MAYA BESLEME VE BAKIM RUTİNLERİNİN OLUŞUTURULMASI; herkesin ekşi mayası hazır olduğunda, doğal akış olarak besleme ve bakım rutinlerinin oluşturulması için gereken desteği sağlıyorum. Bu süreçte gereken teorik bilgileri video, sesli anlatım ve yazılı doküman olarak paylaşarak süreci destekliyorum.

+ 5 GÜN EKŞİ MAYALI EKMEK YAPIMI
SON OLARAK, devam eden 10 GÜN kendi uygulamalarınızı yaparken size destek olmaya devam ediyorum; kendi tecrübelerimden biliyorum ki bu süreçte aklınıza takılan pek çok soru oluyor ve pes etmemek için bir destek çok iyi gelecektir.

GRUP ÇALIŞMALARINA BELİRLİ BİR SAATTE/GÜNDE KATILIM ZORUNLULUĞU VAR MI?
Hayır.
Gün içinde uygun olduğunuz bir zaman dilimini belirleyip gruba yüklediğim videoları ve yazılı/sesli yönergeleri, notları takip ederek kendi mayanız üzerinde çalışıyorsunuz.
Takıldığınız yerlerde grubun paylaşıma açık olduğu aralıklarda kendi mayanızın videosu/görselini paylaşıp, destek/yardım alıyor, sorularınız için gerektiğinde canlı bağlantıya geçiyorsunuz.

TEMİN ETMEM GEREKEN MALZEME-ARAÇ VAR MI?
Temin edilmesi gerekli ya da isteğe bağlı tüm ekipman listesini whats.app grubu açıldığında ayrıca iletiyorum.

YORUMLAR

Beğeni Ortalaması: (0)
Toplam Beğeni:(0)